Kredi Borcu 3 Ay Ödenmezse Ne Olur ?

Kredi Borcu 3 Ay Ödenmezse Ne Olur ?

Kredi, tüketicilerin belirli zamanlarda ihtiyaç ve isteklerini karşılamak için bankalardan karşılıklı olarak çekmiş olduğu paralardır. Krediler için her banka birbirinden farklı vade süresi, faiz oranı gibi seçenekler sunmaktadır. Tüketiciler bu durumları göz önüne alarak kendi aylık gelirleri ile birlikte kredi borcu altına girmelidirler. Fakat bazı bireyler yeterli plan yapmadan kredi borcu altına girebilmektedirler. Bu durumda kişiler kredi borçlarının taksitini ödemede bazı zorluklar yaşamaktadır. Tüketicilerin kredi borçlarının ödememesi veya geciktirmesi durumlarında ne gibi durumlar ile karşılaşacağı merak konusu olmuştur.

Kredi Borcunun 3 Ay Ödenmemesi veya Geciktirilmesi

Kredi borcu altına giren kişilerin aylık olarak bu borçların taksitlerini ödemek ile yükümlüdürler. Bu borçların ödenmemesi durumunda bazı sorunlar ile karşılaşmaktadırlar. Kredi borcunun 1 veya 2 ay ödenmemesi durumunda tüketiciye günlük faiz yüklenmektedir. Borcunu ödemediği zaman süresi kadar borçlarına günlük faiz eklenmektedir. Borcu bu aşamada tekrardan yapılandırmaya gitmektedir. Borcun taksitlerinin tekrardan ödenmemeye başlanması durumunda bireye çeşitli cezalar gelmektedir. Kredi borcunun ödenmeme süresi 90 günü bulduğu zaman banka tüketiciyi kredi takibi altına almaktadır. Kredi takibi altına alınan kişinin dosyaları bankanın ilgili departmanına aktarılır.

Çeşitli incelemelerden geçirilen dosyalar ve ödemeler sonucunda bu departmandaki görevli kişiler tüketiciye ulaşır. Tüketicinin borcunu ödemesi için ona 7 gün zaman tanırlar. Bu zaman dilimi içerisinde faizli borcunu ödemesi istenir. Fakat tüketici hâlâ borcunu ödemez ise banka farklı yöntemlere başvurmak zorunda kalır. Bu durumda zarar görecek ipotek edilen mallar ve kefil olan kişilerdir. Banka borcunun tekrardan yapılandırılması ile birlikte bu durum avukata devredilir. Borcu yapılandırılan kişiler bankanın kara listesine sokulur ve Türkiye’deki diğer bankalardan da 5 yıl boyunca kredi çekme olanağı elinden alınır.

Kredi Borcu Cezaları

Kredi borcunun ödenmemesi durumunda maaşının kesilmesi söz konusu olmaktadır. Bu durumda kredi borcu bitesiye kadar tüketici maaşının bir bölümünü alamamaktadır. Bunun haricinde tüketiciye haciz gelebilmektedir. Elindeki taşınmazlar ve mallar hacz edilebilmektedir.Hapis cezası söz konusu olmasa bile bazı durumlarda gündeme gelebilmektedir.

Ayrıca Kontrol Et

Ülkemizdeki Bütün Bankalar

Türkiye bankacılık sektörü uzun yıllardır gelişmeye devam ediyor. Türkiye bankacılık sektörünün gelişerek yoluna devam etmesi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir