Güzel Sanatlar Fakültesi, bünyesinde yer alan farklı sanat dallarının eğitimini vermektedir.
Resim Bölümü, geçmişten günümüze modern değişimleri içeren gelişim süreci eğitiminin yanı sıra bir resim sanatçısının kendi eserlerini ortaya koyması yönünde eğitim üstlenir.
Heykel Bölümü, Türk Heykel sanatını çağdaş ve evrensel bir boyuta taşımış, yetiştirilen sanatçılar uluslararası çalışmalarda yer almıştır.
Sahne Dekorları ve Kostümü Bölümü tiyatro, bale, opera, televizyon, tören, festival gibi etkinliklerde sanatçı kimliği ile destek olacak bireylerin yetiştirilmesini amaçlar.
Grafik Tasarım Bölümü, programları kapsamında bir fikrin görselleştirme aşamaları ve dijital tasarımın eğitimi verilirken günümüz temposuna uyumlu çalışma alanları yaratır.
Seramik ve Cam Tasarımı Bölümünün inceleme ve araştırma, tasarlama ve uygulama konularında eğitimin yanı sıra sanatsal faaliyetlerin gelişimine öncülük etmektedir.
Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü eğitimin yanında üniversite ve sektör işbirliği ile çeşitli ulusal ve yurtdışı fuar katılımlarıyla projeler gerçekleştirmektedir.
Geleneksel Türk Sanatları Bölümü minyatür, yazı, cilt, çini, lake, ebru ve hat sanatlarından oluşup daha sonra Halı Kilim Eski Türk Kumaşları bölümü ile birleştirilmiştir.
Temel Eğitim Bölümü, gözlemleme yeteneğinin geliştirilerek, analiz ve sentez yapabilme yetisi kazandırıp yaşamda yer alan doğa ve nesnelerin yorumlamasını ile ilgili eğitim verir.
Fotoğraf Bölümü, yaratıcılık ve teknoloji bilgisinin birleştiği noktada sanat, tanıtım, basın, reklam, moda, belgesel vs. gibi birçok alanda bireyler yetiştirir.
Sinema ve Televizyon Bölümü, verilen eğitim ile birlikte sinema gösterimleri, sinema dergi yayınları, oturumlar ile sinemanın da bir sanat dalı olduğunun ispatı yönünde çalışmalara imza atılmıştır.
Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyon Bölümü, sanat eserlerine yönelik bilimsel araştırma ve uygulama çalışmaları ile diğer sanat bölümlerini de kapsayan detaylı bir eğitim verilir.