Evrensel seviyede, özgün eserler ortaya koyacak modern, aydın ressamlar, sanatçılar olarak yetişmek isteyen, güzel sanatlarda özellikle resme ilgisi olan kişiler üniversitelerde Güzel Sanatlar Fakülteleri’nde eğitim almayı tercih ediyorlar.
Kuramsal ve uygulamalı bir platformda yaratıcılıkta gelişme ve öze ve kendine olan duyarlılığı ön plana çıkaracak eserlerin ortaya konulabilmesi için kişiler üniversitelerin resim bölümlerini seçiyorlar.
Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Resim Bölümü’nü seçecek olan kişilerin üniversite yerleştirme sınavında baraj olan 180 puan ya da üzerini almaları gerekmektedir. Bu puanı alan kişiler seçtikleri üniversitelerin de yetenek sınavında başarılı olmalıdırlar. Çizim sınavları ve yerleştirme sınavı puanınız toplanarak alacağınız puana göre kontenjan sıralamasındaki yerinizi alırsınız.
Resim Bölümünün Amacı
Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 4 senelik eğitim programı boyunca sanatçı olamaya aday kişilerin disiplinli bir inceleme yolu ile yaratıcı ve yapıcı güçlerini, yaratıcılığın esası olan sezgi gücünü iyileştirmeyi ve geliştirmeyi, objeler ve objeler arasındaki bağlantıları yorumlayabilme gücünü kazanmasını sağlamayı, sanatın tabiatını ve mantığını sezdirecek olan gereken kültürü kazandıracak olan eğitimi en iyi şekilde vermeyi hedeflemektedir.
Bölümlerde programın hedeflerine ulaşabilmesini sağlayacak desen, Özgün baskı resim, resim ve duvar resmi atölyeleri bulunmaktadır.
Resim programının ilk senelerinde sanatın esas bilgi ve yetenekleriyle alakalı esas sanat eğitimi, uygulama, anatomi, renk, görsel algılama ve sanat tarihi gibi derslerin yanında, antropoloji ve sosyoloji gibi dersler verilmektedir.
Sonraki senelerde ise Türk ve doğu sanatı, çağdaş sanatın yorumu ve çağdaş Türk resim sanatı dersleri ile birlikte gösterge bilim ve sanat felsefesi dersleri de verilir.
Öğretim boyunca devam edecek atölye derslerinde türlü teknikleri öğretirken, kişinin çözümleme gücünü geliştiren ve yaratıcılığını ortaya çıkaran uygulamalara da yer verilir.